Od 1 grudnia 2016 Grupa EBS stała się właścicielem większościowego pakietu udziałów w Thai Wok Sp. z o.o.
Przyłączona do EBS spółka Thai Wok jest właścicielem sieci restauracji z gatunku „fast food” serwujących kuchnię tajską. Są one zlokalizowane w dużych centrach handlowych jak np. Złote Tarasy, Galeria Mokotów, czy Arkadia, które odwiedza rocznie nawet 20 mln klientów. Marka nieprzerwanie od 7 lat zdobywa popularność na polskim rynku gastronomicznym. Thai Wok oferuje oryginalną tajską kuchnię bazującą na świeżych produktach. Jakość serwowanego menu oraz unikalność receptur są zapewnione dzięki szefom kuchni z Azji.
Transakcja umożliwi EBS dalszy dynamiczny rozwój w ramach branży gastronomicznej.
„Mimo niepewnej sytuacji gospodarczej w kraju i na świecie z sukcesem przyłączyliśmy do naszej organizacji obiecującą sieć gastronomiczną Thai Wok. To wynik przyjętej kilka lat temu i konsekwentnie wdrażanej strategii budowy stabilnej, mocnej i odpornej na zawirowania grupy biznesowej.” - mówi Henryk Boryka, prezes zarządu EBS S.A.
Po stronie EBS w transakcji brały udział: kancelaria Komosa Imiełowski, Enodo Advisors oraz TS Partners, z kolei sprzedającym doradzali: CMS Cameron McKenna Greszta i Sawicki oraz DFCM.